Keresés a blogban

2016. november 22., kedd

Forrócsoki pálcika - házilag

Közeleg a karácsony és azon gondolkodsz, hogy mivel lepd meg kollégáidat, barátaidat?
Én forrócsoki pálcikát készítettem, ami nagy siker volt eddig minden alkalommal. :)

Hozzávalóból nem kell sok:
jó minőségű csokoládé, kakaópor, fahéj, illetve ízlésünknek megfelelően bármilyen fűszer.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztom, majd egy szilikon bonbonformába öntöm az olvadt, ízesített, édes masszát. Mikor picit szilárdul, beledugom a gyógyszertári spatulákat, de lehet kapni fa kiskanalat is, majd teljes dermedésig a hűtőben hagyom a pálcákat.
Másnap kifordítom a csokikat a formából, kis celofánnal, színes szalaggal becsomagolom, majd egy kedves névreszóló üzenetben megírom, hogy akkor a legfinomabb a forró csoki, ha 1,5 dl forró tejben kavargatunk el egy pálcikát.
Türelmetlenek meg is ehetik. 💝

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése